بتن نانوكامپوزيتی نسل جديدی از بتن ها می باشد كه دارای مشخصات و ويژگی های منحصر به فردی می باشد كه دراين مطالعات برای ساخت لاين ماركرهای صحرايی مورد استفاده قرار گرفت.

مهم ترين جايگزينی جنس لاين ماركرهای صحرايی استفاده از ماده ای بود كه علیرغم کاهش پتانسیل سرقت لاين ماركرها، دارای مقاومت كافی در برابر بارهای اعمالی و شرايط محیطی در اقصی نقاط كشور باشد . همچنین قیمت تمام شده پايین، مقاومت در برابر ذوب و يخبندان، مقاومت در برابر محیط های خورنده، راحتی حمل و نقل و مقاومت در برابر اشعه فرابنفش خورشید از ديگر پارامترهای دخیل در انتخاب جنس جايگزين لاين ماركرها می باشد.

باتوجه به اينکه بتن نانوكامپوزيتی مقاومت فشاری بسیارمناسبی دارد و قیمت تمام شده آن نسبت به كامپوزيت های پايه پلیمری و فلزی بسیار پايین بوده و به واسطه استفاده از الیاف پلیمری در آن مقاومت قابل قبولی در برابر بارهای ضربه ای دارد، لذا انتخاب نهايی برای جايگزينی لاین ماركرهای شبکه گاز رسانی كشور استفاده از مصالح نانوكامپوزيتی بتنی می باشد.

اين بتن با وجود مشخصات و ويژگی های قابل قبول برای ساخت لاين ماركرها، بسیار حساس به كیفیت مصالح اولیه مورد استفاده و نحوه اختلاط آن می باشد لذا بايستی كنترل های مناسبی برای جنس مصالح مصرفی، اختلاط و نحوه عمل آوری انجام پذيرد.

در اين فصل ابتدا به بررسی مواد و مصالحی كه در ساخت نانوبتن كامپوزيتی استفاده می شود، پرداخته شده است كه شامل مواردی ازجمله سیمان، نانوسیلیس، فوق روان كننده، پودر كوارتز و الیاف می باشد. نسبت و نحوه اختلاط اين مواد تاثیر بسزايی در كیفیت محصول نهايی دارد همچنین استفاده از ويبره مناسب قالبهای سازگار با بتن نانوكامپوزيتی جداسازها ، عمل آورنده ها و كیفیت عمل آوری از جمله عوامل دخیل در تولید محصول با كیفیت می باشد. سپس آزمون ها و استانداردهای موجود جهت ارزيابی كیفیت مصالح مصرفی و محصول نهايی ارائه گرديده و چندين نمونه تحت آزمون های فشار/ كشش / نفوذپذيری و ذوب و يخبندان قرار گرفت.

نتايج نشانگر كیفیت قابل قبول نانوبتن کامپوزيتی تولید شده می باشد. درنهايت، به معرفی تست استاندارد برای لاين ماركر صحرايی ساخته شده از بتن نانو كامپوزيتی پرداخته شده و نتايج ازمايشگاهی با نتايج به دست آمده از تحلیل های المان محدود مقايسه گرديد، كه نشانگر انطباق مناسب بین شبیه سازی و نتايج آزمايشگاهی می باشد. با استناد به چهارچوب كلی اين تحقیق كه شامل (الف) مطالعات كتابخانهای، (ب) مطالعات میدانی، (ج) مطالعاتی عددی و (د) مطالعات آزمايشگاهی می باشد، محققین اين پژوهش اقدام به تدوين پیش نويس استاندارد جامع ساخت و نصب لاين ماركرهای صحرايی مورد استفاده در شبکه گازرسانی كشور نمودند.

 

 

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *